Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla - 23 januari 2009 06:54

Gud va skönt det ska bli med sovmorgon imorgon bitti, bara för det så vaknar man väl tidigt ;p


Är det inte det första ni tänker också när klockan ringer, att tänk om jag fick fortsätta sova.


Imorgon så blir det nog stan en sväng, annars kanske jag ska ta mig i kragen och måla klart golvlisterna, skulle tro att det räcker med en strykning till, får se om jag orkar göra det redan idag, jag har tänkt det varje dag, men jag har verkligen varit helt orkeslös så det har inte blivit, har varit ute med Eddie när jag kommit hem sedan har jag mest legat på soffan, igår tog jag mig iaf i kragen och tvättade undan lite tvätt.


Hittade gardiner igår som jag blev helt kär i, vill ha dem i vardagsrummet, så himla fina, lägger en bild här nedanför, de finns även i svart, det skulle vara jättesnyggt uppe, men vi får se vad det blir.


Ikväll blir det Lets dance och en godispåse, det känns som en bra idé :D



Av Camilla - 22 januari 2009 06:59

Övningar för blivande föräldrar!



Till att börja med...

Gå till närmaste apotek, töm plånboken på disken och säg åt apotekaren att ta för sig. Går därefter till snabbköpet.

Ordna så att hela din lön betalas in direkt till ditt kundkort i butiken. Gå hem. På vägen hem kan du köpa en tidning att läsa en sista gång.

Väl hemma klär du dig i morgonrock och fäster en stor säck bönor framtill. Låt den hänga kvar där i nio månader. Efter nio månader kan du tömma ut 10 procent av bönorna.



Att åka bil

Sälj bilen och köp en minibuss. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket.

Låt den ligga kvar där.

Ta ett mynt och stoppa in i kassettbandspelaren. Ta sedan en storförpackning chokladkex och smula sönder dem i baksätet. Dra en kratta fram och tillbaks på båda sidor om fordonet.



Säg farväl till nattsömnen

Gå omkring i vardagsrummet från klockan fem på eftermiddagen till klockan tio på kvällen bärandes en våt påse som väger mellan fyra och sex kilo. Klockan tio lägger du ifrån dig påsen, ställer väckarklockan på midnatt och somnar. Vakna av väckarklockan. Gå återigen en timme i vardagsrummet med den våta påsen. Ställ väckarklockan på tre. Eftersom du inte lyckas somna om kan du stiga upp klockan två och ta något att dricka. Gå och lägg dig kvart i tre. Gå upp igen klockan tre när väckarklockan ringer. Sitt i mörkret och sjung sånger för den våta påsen tills klockan fyra på morgonen. Ställ väckarklockan på fem. Sov. Gå upp klockan fem och laga frukost. Se glad ut.



Bordsskick

Gröp ur en melon och gör ett litet hål i dess ena sida. Häng upp melonen i ett snöre i taket och gunga den fram och tillbaka. Hämta en skål med blöta flingor och försök mata den gungande melonen med en sked, samtidigt som du låter som ett flygplan. Håll på tills du blivit av med hälften. Häll ut resten i knäet, se till att det mesta hamnar på dina ben och på golvet.



Gå hemifrån i tid

Gör dig klar att gå ut. Vänta en halvtimme utanför toaletten. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut. Gå ner mot grinden. Gå tillbaka till huset. Gå tillbaka till grinden. Gå sedan mycket långsamt och granska varenda cigarettfimp, gammalt tuggummi, pappersbit och alla döda insekter du får syn på. Gå tillbaka samma väg. Skrik att nu står du inte ut längre och håll på tills grannarna kommer ut och stirrar på dig. Nu är du nästan mogen att ta ett litet barn ut på promenad.



Ha lösningen på allt

Sök upp ett par som redan har barn och kritisera dem för deras uppfostringsmetoder, bristande tålamod, fruktansvärt låga toleranströskel och för att de låter sina barn härja vilt.

Föreslå olika sätt att förbättra barnens sömnvanor, potträning, bordsskick och uppförande i största allmänhet. Njut ordentligt - det här är sista gången du har lösningen på allt.



Shoppa för att det är skojigt och avkopplande

Gå till närmaste snabbköp. Ta med dig det du kan hitta som mest liknar ett dagisbarn - en fullvuxen get går alldeles utmärkt. Om du tänker skaffa mer än ett barn ska du ta med dig flera getter. Gör dina veckoinköp utan att släppa geten med blicken. Betala för allt som geten ätit upp eller förstört.



Hygien

Smeta ut jordnötssmör på soffan och marmelad på gardinerna. Göm en fiskpinne bakom stereon och låt den ligga kvar hela sommaren. Stoppa ner fingrarna i rabatterna och drag dem sedan över de vita väggarna. Dölj fläckarna med hjälp av färgkritor.



Klä på små barn

Börja med att köpa en nätkasse och en bläckfisk. Försök stoppa ner bläckfisken i nätkassen så att ingen av armarna hänger utanför. Tid för detta: hela förmiddagen.





                                                  
     
Av Camilla - 21 januari 2009 08:15

Krister var och köpte alla rör och kopplingar igår samt kopplade bort den gamla toastolen och handfatet, så till helgen blir det mest troligt att tapeten kommer upp och golvet läggs, det är ju en lite toa så det går säkert fort.



Det ska bli skönt att kunna gå på toa uppe, som det är nu så måste man springa ner om man är kissnödig på natten, vilket jag är väldigt ofta nu för tiden :p


Själv tänkte jag åka in till stan på lördag tror jag, Krister och hans pappa är de som ska fixa med toan uppe så jag tänkte passa på att kika lite på stan, gå på apoteket, handla lite mat osv :D


Jag är nu i vecka 31, 9 veckor kvar tills det är beräknat..... wie :D igår kändes det som att magen skulle sprängas, hade en konstig känsla av det tryckte hela tiden, idag känns det som vanligt igen, det var bebisen i magen som hade kommit på något nytt konstigt sätt att ligga på verkar det som :p


Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 31 mar 2009
Du har 69 dagar kvar till förlossning.


Av Camilla - 20 januari 2009 07:06

Fast imorse så funderade jag på att stanna kvar i sängen, känner mig inte så pigg, haft ont i magen hela natten, känns som att jag varit vaken hela natten, vet inte hur många gånger jag tittat på klockan, men jag klev upp och käka frukost och gjorde mig klar, det känns lite bättre nu iaf, får väl åka hem tidigare om jag känner att det blir värre, Krister är också skum i magen, hoppas det inte är nån magsjuka iaf... det lär bli en tidig kväll ikväll då det känns som att jag inte sovit alls inatt... jaja nog om det


Igår var Daniel, Eva-Lena och William och hälsade på, det var full fart på Eddie och William kan man ju säga, gud vad de busade... Eddie är ju normalt bara fart på just när det kommer folk sedan är han lugn, men inte när det är barn, då är det full rulle hela tiden :D Det är bra att han gillar barn iaf, eller gillar är ju bara förnamnet, han blir alldeles till sig och alldeles dampig :p






Av Camilla - 17 januari 2009 21:19

Idag har vi vart in till stan, fixat hundmat och schampo till Eddie, sedan var vi på Åmans och kika på tapeter, hittade en som jag skulle vilja ha som fondvägg i vardagsrummet, den är turkos med lite rosa blommor samt bruna grenar, jättefin, kollade aldrig vad den kostade, får väl kika sen om man bestämmer att vi vi vill ha den, först ska övervåningen göras klart, målade klart taket igår, äntligen verkar färgen täcka utan att det lyser igenom en massa gult, tror att det är målat 6 gånger, Krister började sedan fortsatte jag med penseln, han rollade och körde färsprutan först.. pust va skönt att det är klart :p


 Sprättade loss listerna igår också och vitmålade dem, de behöver målas ca 3ggr skulle jag tro, men det går verkligen jättefort, sedan provmålade jag en av byrålådorna, den skall bli vit är det tänkt, tror att det kommer bli jättebra... nog om det för nu....forts följer.


Var till långelse och kika på Mio idag också, hittade en massa fint, men jag hade inte spenderarbyxorna på mig så det får vänta, Krister tyckte att jag skulle skaffa mig nya spenderarbyxor ;-)


Sedan köpte vi semlor och åkte förbi på en fika hos svärmor och svärfar, blev en långprommis med Eddie när vi kom hem, sedan grilla vi idag, pappa tyckte att vi var knasiga, men det gick så bra så och gott blev det, grillad fläskfilé, potatisgratänh, halloumi och sallad... mums!


Ni har vi nyss kommit hem från en kvällsprommis med Eddie, riktigt skönt väder, inte som häromdagen, då var det ju 31 minus när jag klev upp.... brrr då är det kallt.


Vi hörs!



Av Camilla - 15 januari 2009 19:03

Jajamän det är jag, så skönt det känns, så vad har jag gjort då?


Imorse vaknade jag vid 9, mamma ringde bara några minuter efteråt, surrade länge, hon och Ingegerd skulle till mormors lägenhet idag och ordna med lite papper osv, hon tyckte att det kändes väldigt jobbigt att åka dit nu när mormor inte finns mer, det förstår jag, skulle jag också tycka, hon frågade om jag skulle komma nåt, jag sa att jag vet inte riktigt, jag ska åka dit nån dag men vet inte när, funderar på imorgon, samtidigt så känner jag mig så trött och kanske skulle behöva vara hemma och vila, men vi får se.


Sedan blev det en långprommis med Eddie, 22 grader kallt när vi var ute... brrr men det går bra bara man klär på sig.


Målade lite när jag kom hem samt surra i telefonen med Linda, var så länge sedan vi surra eller sågs.


Sedan på eftermiddagen var vi på föräldrautbildning, det kändes som att jag visste allt hon pratade om, men inte Krister, det är väl oftast så att vi tjejer har mer koll på läget, så det är nog jättebra för alla killar att vara med ;-)


Lagade köttfärspaj när vi kom hem och nu tänkte jag bara slappa resten av kvällen.


Vi hörs!

Av Camilla - 14 januari 2009 08:15

Usch va jobbigt gårdagen var, men jag härdade ut hela dagen på jobbet iaf, kände när jag åkte hem att tårarna kom, känns så konstigt och overkligt att mormor inte finns mer, men hon har det ju bra med morfar nu i alla fall, får försöka tänka så. Begravningen blir troligtvis den 6/2. Jag har bara varit på en begravning tidigare, det var på morfars begravning, begravning är ju en jättefin tillställning, samtidigt som det är väldigt jobbigt.


Mamma och moster hade varit iväg till sjukhuset i Östersund igår och tagit ett sista farväl, jag åkte inte, jag vill ha kvar minnet av sista gången jag träffade mormor istället, dvs på julafton, för mig kändes det bättre.


Nu till något mer roligt, jag är nu inne i vecka 30, när pappa såg att det stod att det bara var 10 veckor kvar så var han tvungen att ringa till mig och höra, han förstod inte att det var så korttid kvar... haha samma sak med syrran, Helena alltså, när jag sa att jag gått upp 10 så sa hon.... oj herregud va mkt, jag svara att det är ju inte så mkt med tanke på att det är 10 veckor kvar, 10 veckor ??? sa hon. Ja svara jag, oj nej då är det ju inte jättemkt... roliga de är i min familj, de vet ju  vilket datum det är beräknat, men de har nog inte riktigt fattat ändå :p



 Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 31 mar 2009
Du har 76 dagar kvar till förlossning.






Av Camilla - 13 januari 2009 12:26

Det beskedet fick jag av mamma idag vid 10:15, hon hade åkt in på sjukhuset igår, men skulle troligen få komma hem idag då det inte var något allvarligt, men hon fick en propp i lungan och somnade in.


Älskade mormor jag saknar dig, jag kan inte förstå att du inte finns mer, att jag aldrig mer kommer att få träffa dig, jag vet att du har det bra med morfar där uppe i himlen i alla fall, hälsa morfar, vila i frid.


Tack för den tid du funnits hos oss, du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, älskar dig!



Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards